martes, 29 de enero de 2008

el "cachete" educatiu

ja se, abans de que digueu res, que "cachete" en català no està ben dit, per això ho he posat entre cometes.
Jo estic a favor, encara que molta gent no ho estigui, ja que, encara que et donin una bofetada en un moment i circumstàncies determinats, no vol dir que la familia no t'estimi, ni té perquè incentivar la violència.
a qui mai els seus pares, ni que fos un cop, li han donat una bofetada? Això ho fan perquè ja no els hi queda cap forma de fer-se respectar i, creieu-me, just després de fer-ho ja estan arrepentits. Els pares, sempre pensen les millors solucions per a educar-nos, i només ens donen una bofetada quan se senten impotents i no saben com fer-se respectar. Potser la culpa es nostra, per disgustar-los de tal manera que hagin d'arribar a aquest recurs. Per això hi estic a favor, perquè si a casa teva tu et sents estimat, la bofetada només et servirà per a rectificar el comportament, que és el que es pretén, i no per a incentivar a la violència ni a sentir-te maltractat.
però en el que sí que hi estic en contra, és en els pares que abusen del que ells en diuen "mètode educatiu per a descarregar tot el seu mal geni sobre els seus fills. Pot ser que un dia el fill tingui merescuda UNA bofetada, però ni de lluny mai serà mereixedor d'una pallissa, i menys reiteradament.
Però en aquest cas ja no estem parlant d'una bofetada per a educar, sinó de maltractament de pares a fills.
Jo tambe estic en contra d'aquesta llei perquè molts nois la faran servir per a fer xantatge als seus pares, cosa que no aprovo, i aixícreure's superiors als seus pares, cosa que no els beneficiarà mai. Molts nois pensen que quan els seus pares els castiguen o els renyen és perquè els volen fastidiar, però el veritable motiu és que volen corregir el nostre comportament de la manera que consideren més correcta, i perquè ens estimen i es perocupen per nosaltres com cap altre persona al món ho fa.
Per això defenso la opció de la bofetada, perquè els nostres pares tenen tot el dret a ser respectats i a ser tractats com es mereixen, i si això ha fet pensar al govern d'Espanya que ens maltracten només per educar-nos, es que son idiotes i no saben com n'és de difícil educar un noi, i mes si et tracta amb arrogància i sense respecte, fent que se sentin impotents davant les situacions difícils en que han d'enfrontar-se als seus fills.


Avui el dedico a la Núria i al David, que són els meus dos companys de debat.

6 comentarios:

DigiLlibres dijo...

Ok, crítica "periodística" d'un que estudia una cosa semblant a periodisme.

Està molt ben escrit i molt ben argumentat, però es repeteixen algunes idees.

Dir que el govern són idiotes és una redundància! XD A més fa que l'article perdi força: es torna exaltat i desmunta la qualitat argumentativa amb atacs innecessaris, es poden posar altres paraules.

Ale, contenta? XD

Núria dijo...

estic dacord en que els pares recorrin en moments determinats a la bufetada, en un moment en que et sembla que no hi ha altre solució, potser no es la millor manera, però tampoc es pot acusar als pares que per amor amb afecte i des de raons educatives donin un cop al nen perquè a fet una malapassada...
crec que en ocasions el "cachete" , no diria necessari, però es acceptable. a vegades trobo exagerada la llei que hi ha ara, tot i que en el fons la han posat perquè molta gent no s'hi recolzi i llavors abusi. tot es tan complicat...
Vinga Ade ens veiem guapisima!

1 petonas

Unknown dijo...

JO tambe estic d'acord amb el cachete educatiu perque, o sino alguns nens no son educats i despres quan son grans doncs ja no es pot fer res i despres doncs son tontos o complets idiotes. pero lo pitjor son els pares que a mes de veure que els seus fills fan de tot, doncs a mes els mimen, quina gent mes asquerosa.

doncs lo millor va ser quan tothom es va posar histeric i tothom alla cridan i la millor discusio amb el samir i el david ramos XD.

doncs ale aki ja tens el coment, contenta, pos ale.

DEW

Núria dijo...

¬¬ a veuree sii actualitzem!! que després em fots la bronca!! xDD

apa adeu maca

francesc_perez dijo...

com es nota que has fet "copiar y pegar" de l'informació dels debats de don bosco

BCHL dijo...

ah sí! això és un "corta y pega" de don Bosco? Home!!! A veure si ens hi matem una miqueta!
De totes maneres qualsevol diria que ja ets mare. Ànims i endavant.
Helena